GLÆDE, VREDE, SORG, TRISTHED OG KÆRLIGHED!


Vi kender alle til disse følelser, men for børn kan det nogle gange være svært at forstå, hvorfor de opstår, eller hvordan de opstår. Humøret kan skifte hele tiden, og det kan skifte hurtigt. Ofte skal der ikke mere til, end at barnet hører noget musik, ikke får opmærksomhed nok eller har glemt sin yndlingsbamse.

Især for børn kan følelser være et svært begreb, og der kan være brug for de rigtige værktøjer til at sætte ord på følelserne og til at forstå, hvad følelser egentlig er. Her er det oplagt at udforske de mange forskellige følelser med lidt hjælp fra Anna Llenas Farvemonster, Leopolds velkendte historier, Arthurs lykkevaner eller fra nogle af de mange andre bøger om følelser.

Her på siden findes der opgaveark med værktøjer til at sætte ord på følelserne samt maleark. Mon nogle farver passer til en bestemt følelse?

Bøger


Viser 1–30 af 46 resultater

Gratis downloads


Lykkeninja-dagbog

Download her

Video/Film


Anmeldelser


Den perfekte godnatlæsning

⭐⭐⭐⭐⭐

“Arthur og Ninjabamsen” er så skøn. Den kan nemlig på fin vis bidrage til både børn og forældres implementering af lykkevaner via fire refleksionsøvelser. De bidrager alle til bevidsthed om, hvad der i hverdagen gør os glade, ja LYKKELIGE! (…) Jeg vil efter en travl tid gøre det til min egen lykkevane at læse Lises dejlige bog højt som godnatlæsning.”

Lykke, @lykkeiballadegade


🧡❤️💙💚💛💜

“Jeg brugte ‘I mit lille hjerte’ som dialogisk læsning, og børnene var vilde med den. Den gav mange gode samtaler om følelser og farver.”

Mette Ellingsgaard, @my_classroom_dk


Min store bog om følelser

”Sød bog, der behandler et populært og efterspurgt emne. Lågerne er med til at understrege, hvordan Sofie føler det, og de små bobler med gode råd lægger op til samtale med barnet om, hvordan man kan tackle svære følelser.”

Stine Veisegaard, DBC


Bedste og mig og Bedste

“Det er en utrolig fin historie, som på en realistisk og nænsom måde beskriver, hvordan et barn opfatter de ting, som en demensramt kan gøre.”

Aalborg Bibliotekerne, @aalborgbib_boern


Relaterbare Leopold hitter hver gang

“Bøgerne i serien ‘Leopold’ går rent ind hos børn. De kan alle relatere til de simple historier med de store følelser. Leopold er let at holde af, selvom eller måske især fordi han har alle de store følelser.”

Henriette Olesen, DBC


Farver og følelser

”En virkelig flot og sød bog om følelser, som vil åbne op for gode snakke. Oplagt til dialogisk læsning i daginstitutioner. Illustrationerne er anderledes og smukke, i en pap-udklips-collage stil, der kan inspirere til kreative eksperimenter med egne farver og følelser.”

Julie Arndrup, DBC


Forfatter


Anna Llenas

Anna Llenas er født i Barcelona, og er uddannet grafisk designer og psykoterapeut med speciale i kunstterapi. Hun er meget kreativ og har i dag skabt et helt univers med bøger og produkter, som rammer plet, når det handler om at sætte fokus på børns og voksnes følelsesliv.
Se mere på www.annallenas.com

aprilkind

Steffi & Michael Gerharz bor med deres tre børn i nærheden af Köln i Tyskland. Under deres label “aprilkind” designer og udvikler de historier og tøjdyr, som børn i hele verden kan læse og lege med. Idéen til Buldretrolden kom, da deres yngste datter med krydsede arme sad og surmulede og buldrede ved morgenbordet. Med stor sans for detaljen designede de en lille “vendbar” trold, som var elskelig uanset humør. De udviklede et helt billedbogskoncept, og sammen med Stephan Pricken og Barbara van der Speulhof bragte de Buldretrolden til live.

Dina Gellert

Dina Gellert er født i 1961. Hun har tegnet et væld af børnebøger, og ofte bliver hendes stil fremhævet som glad, naiv og humoristisk i den allerbedste betydning. Børnene får ved at kigge på de sjove og meget konkrete tegninger endnu mere fornøjelse af teksten og/eller sangene i bøgerne.

Selv siger hun:
“I det meste af mit voksne liv har jeg arbejdet med tegnefilm både herhjemme og i Paris. At arbejde med tegnefilm er teknisk og stilmæssigt meget bundet.
Det forklarer måske min trang til at arbejde i flere genrer, når jeg laver børnebøger. Jeg nyder at finde den stemning, stil og teknik, som jeg synes passer til hver enkelt historie og til den aldersgruppe, den er skrevet til. Jeg arbejder med pastelkridt, oliepastel, voksfarver, farveblyanter, akvarel og akryl. Det er blevet til mange titler – flere af dem har jeg selv skrevet, bl.a Leopold-bøgerne. Hvis man vil fastholde lidt af sin barndom, er det at lave børnebøger en dejlig måde at gøre det på.”

Lise Lau Egger

Lise Lau Egger er dansk/schweizisk psykolog. Hun er uddannet i Aarhus, men har boet og arbejdet i København, Stockholm og siden 2009 i Genève i Schweiz. Hun har altid elsket bøgernes verden og bruger så meget af sin tid som muligt med en god bog i hånden – gerne placeret på bænken i køkkenet med en kop te eller mellem sine to døtre til højtlæsning. Lise ønsker at skabe søde og interaktive historier, som udruster børn (og deres voksne) til positivt at håndtere livet.  Hun debuterer med ”Arthur og Ninjabamsen – lykkevaner for børn og deres voksne”, som hun både har skrevet og illustreret.

Selv siger Lise: ”Nogle gange har vi for travlt og glemmer helt, hvordan man er lykkelig. Min mission er at hjælpe børn med at skabe vaner, som gør dem mere lykkelige.  Forskning i lykke har vist, at det er ret simple ting, vi kan gøre, for at skabe og fastholde vores lykke. Og vi kender det sikkert godt; at være til stede i hverdagsøjeblikkene, at være opmærksom på de ting ved os selv, andre og vores liv, vi sætter pris på, at være god ved os selv og andre og at fokusere på at lære i stedet for at fokusere på at “lykkes”. En af de ting, vi i hvert tilfælde kan gøre, er at læse en god historie sammen med vores barn!”