Livet under havets overflade er fuldt af eventyr!


Martha Brus begynder på Sølinda Fosses Havfrueskole, og hendes mave bobler af spænding! Får hun mon nogen venner? Bliver hun nødt til at ride på en søhest? Og hvad mon lærerne tænker, når de finder ud af, at hendes moster er Christabel Brus – Havfruelagunens berømte sanger og radiovært, men også den mest uartige havfrue i skolens historie? Martha er fast besluttet på at gøre et godt indtryk, men familien Brus har det med at rode sig ud i ballade …

Heldigvis får Martha flere gode venner på Havfrueskolen, blandt andre den sjove og fornuftige havfrue, Perle Musling, og den meget selvsikre havfrue, Olga Finner. Og venskabet mellem de tre er supervigtigt, når mysterier skal opklares, når nogen snyder, så vandet driver – og ikke mindst når andre havfolk kommer i livsfare …

En skøn og HAVtastisk sjov serie om venskab, mod og eventyr, der særligt vil begejstre de 6-10-årige.

Velkommen til Havfruelagunen!

Bøger


Gratis downloads


Gratis læseprøve

Download her

Hvad er dit havfruenavn?

Download her

Anmeldelser“Rammer plet hos de læsere, der elsker det eventyrlige, men samtidig gerne vil have en historie om hverdag og venskab. Bøgerne er skrevet i et sprog, der er let at læse, og illustrationerne er indbydende sort-hvid-tegninger, der gør det nemt at forestille sig havfruernes verden.”

Johanne Elvers Madsen, DBC“Jeg syntes at Havfrueskolen er en god bogserie hvor en havfrue ved navn Martha Brus går i skole med hendes venner Olga Finner og Perle Musling. Jeg synes den bedste af bøgerne var nummer 4, for der får man mere at vide om Christabel Brus fordi hun er en fræk og sjov havfrue som også er berømt. Jeg håber der kommer flere bøger i serien.”

Juliane, 9 år“En rigtig god bog om venskab, følelser, fællesskab, modighed og selvindsigt.” Hilsen Almina og Isabella, to havfruefans.

Isabella, Almina og Marie-Louise Sølyst Jeberg, fra enrejseibørnehøjde.dk


Forfatter


Lucy Courtenay

Lucy Courtenay er en engelsk børnebogsforfatter, der har skrevet en lang række sjove og magiske serier for børn. Officielt har hun skrevet børnebøger siden 1999, men uofficielt meget, meget længere. Hendes skrivebordsskuffe bugner af halvfærdige, magiske historier, som lige venter på det rette tidspunkt til at blive færdiggjort og udgivet. Selvom Lucy har skrevet masser af bøger, er Havfrueskolen den eneste på dansk – indtil videre.
Når Lucy ikke skriver, elsker hun at synge, læse og rejse – og passe sin kat.

Sheena Dempsey

Sheena Dempsey er børnebogsillustrator fra Cork i Irland. Hun har vundet adskillige priser for sine illustrationer, hvor karaktererne ofte er sprængfyldt med sjov og ballade. Sheena har illustreret et meget stort antal billedbøger og tekstbøger, og en af de serier, hun har givet masser af eventyrligt liv, er Havfrueskolen. Sheena bor i dag i London sammen med sin mand og deres greyhound, Sandy.

Hvem er hvem i Havfrueskolen?


Martha Brus

Elsker at synge og optræde … og at løse gåder. Martha er en rigtig god ven, tror på det bedste i alle og er modig, når det virkelig gælder!

Perle Musling
Klog, fornuftig og Marthas bedste ven. Udbryder ofte ”Havtastisk!” – særligt når hun opdager nye, sjældne fisk. Perle vil gerne være havbiolog ligesom sin mor.

Olga Finner
Kan være ret strid, men bliver hurtig gode venner med Martha og Perle igen. Sjov, selvsikker og har en af skolens bedste sangstemmer.

Christabel Brus
Havfruelagunens mest berømte sanger og radiovært. Går op i mode og musik – men ikke så meget i regler. Vil gøre alt for sin niece, Martha, og sin kæleguldfisk, Gæsling.

Rita Risling
Musiklærer på Havfrueskolen. Rita Risling bliver let forvirret, men så er det jo godt at have otte fangarme til at holde styr på briller, taktstokke og elever …

Staldmester Prægtig
En prægtig, farvestrålende paddefisk, der har ansvaret for skolens stalde og de mange søheste, blandt andre: Anders, Sally, Filur og Tyfon.