Leopold - alle børns ven


Herlige og sprogligt underfundige billedbøger om børns følelser – her personificeret med grisen Leopold. Den første bog om grisen Leopold blev udgivet i 1994 – og bøgerne er stadig lige aktuelle. Der er mere og mere fokus på at tale åbent om børns følelser, og her er Leopold-bøgerne et glimrende udgangspunkt.
Temaerne er mobning, vrede, jalousi, forelskelse og angst.

Der er foreløbigt syv forskellige bøger om Leopold – og flere er på vej.

Bøger


Viser alle 15 resultater

Anmeldelser


Den dag Leopold blev bange

”Det er ikke altid nemt at forstå hvorfor man pludselig bliver bange og får ondt i maven….. Men som regel er der en forklaring. En sød bog som er fuld af humor, men som også er et godt udgangspunkt for en snak om følelser, det at drille og ikke mindst det at være sød ved hinanden”
– Candmor, Blogger


Den dag Leopold blev jaloux

”Hvordan reagerer man når jalousien rammer? Leopold viser det ret godt på tegningerne med sine markante ansigtsudtryk. Man kan bruge bogen i dialog med et barn, der oplever jalousi, når en forældre får en ny kæreste. Den kan også læses som en underholdende fortælling om en følelsesladet sød gris”
– Marianne Agger, DBC


Den dag Leopold blev sur

Bøgerne i serien “Leopold” går rent ind hos børn. De kan alle relatere til de simple historier med de store følelser. Leopold er let at holde af, selvom eller måske især fordi han har alle de store følelser.

– Henriette Olesen, DBC


Den dag Leopold blev ond

”Leopold bliver sur og planlægger at stikke af hjemmefra, mens han nyder at tænke på, hvor meget hans mor vil savne ham. Tekst og billeder er fulde af humor, og det er let at holde af den lille grisebasse, selv når han er i dårligt lune”

– Ulla Møller, DBC


Forfatter


Dina Gellert

Dina Gellert er født i 1961. Hun har tegnet et væld af børnebøger, og ofte bliver hendes stil fremhævet som glad, naiv og humoristisk i den allerbedste betydning. Børnene får ved at kigge på de sjove og meget konkrete tegninger endnu mere fornøjelse af teksten og/eller sangene i bøgerne.

Selv siger hun:
“I det meste af mit voksne liv har jeg arbejdet med tegnefilm både herhjemme og i Paris. At arbejde med tegnefilm er teknisk og stilmæssigt meget bundet.
Det forklarer måske min trang til at arbejde i flere genrer, når jeg laver børnebøger. Jeg nyder at finde den stemning, stil og teknik, som jeg synes passer til hver enkelt historie og til den aldersgruppe, den er skrevet til. Jeg arbejder med pastelkridt, oliepastel, voksfarver, farveblyanter, akvarel og akryl. Det er blevet til mange titler – flere af dem har jeg selv skrevet, bl.a Leopold-bøgerne. Hvis man vil fastholde lidt af sin barndom, er det at lave børnebøger en dejlig måde at gøre det på.”