Leopold - alle børns ven


Herlige og sprogligt underfundige billedbøger om børns følelser – her personificeret med grisen Leopold. Den første bog om grisen Leopold blev udgivet i 1994 – og bøgerne er stadig lige aktuelle. Der er mere og mere fokus på at tale åbent om børns følelser, og her er Leopold-bøgerne et glimrende udgangspunkt.
Temaerne er mobning, vrede, jalousi, forelskelse og angst.

Der er foreløbigt seks forskellige bøger om Leopold – og flere er på vej.

Bøger


Forfatter


Dina Gellert

Dina Gellert er født i 1961. Hun har tegnet et væld af børnebøger, og ofte bliver hendes stil fremhævet som glad, naiv og humoristisk i den allerbedste betydning. Børnene får ved at kigge på de sjove og meget konkrete tegninger endnu mere fornøjelse af teksten og/eller sangene i bøgerne.

Selv siger hun:
“I det meste af mit voksne liv har jeg arbejdet med tegnefilm både herhjemme og i Paris. At arbejde med tegnefilm er teknisk og stilmæssigt meget bundet.
Det forklarer måske min trang til at arbejde i flere genrer, når jeg laver børnebøger. Jeg nyder at finde den stemning, stil og teknik, som jeg synes passer til hver enkelt historie og til den aldersgruppe, den er skrevet til. Jeg arbejder med pastelkridt, oliepastel, voksfarver, farveblyanter, akvarel og akryl. Det er blevet til mange titler – flere af dem har jeg selv skrevet, bl.a Leopold-bøgerne. Hvis man vil fastholde lidt af sin barndom, er det at lave børnebøger en dejlig måde at gøre det på.”