Baggrunden for bogen


Forfatter og psykolog Lise Lau Egger har en vigtig mission her i livet: At hjælpe børn og deres voksne med at skabe vaner, som gør dem mere lykkelige. Forskning i lykke har vist, at det er ret simple ting, vi kan gøre, for at skabe og fastholde vores lykke. Og vi kender det sikkert godt; at være til stede i hverdagsøjeblikke, at være opmærksom på de ting ved os selv, andre og vores liv, vi sætter pris på, at være god ved os selv og andre og at fokusere på at lære i stedet for at fokusere på at ‘lykkes’.

Men nogle gange har vi for travlt og glemmer helt, hvordan man gør. Lise debuterer med “Arthur og Ninjabamsen – lykkevaner for børn og deres voksne”, som hun både har skrevet og illustreret. Bogen tilstræber, at gode lykkevaner tænkes ind i hverdagen, så det bliver lige så naturligt som at børste tænder hver morgen og aften at gøre noget, der gør én glad og lykkelig.

Her på siden finder du videoer med Lise, der blandt andet fortæller om gode lykkevaner og lykkeninja-øvelser i en travl hverdag. Hvis du slet ikke kan vente med at komme i gang, kan du gratis downloade din egen lykkeninja-dagbogsside og udfylde for hver dag, du laver øvelserne.

Bøger


Gratis downloads


Lykkeninja-dagbog

Download her

Video/Film


Anmeldelser


"Arthur og Ninjabamsen" er så skøn!

⭐⭐⭐⭐⭐

“Arthur og Ninjabamsen” er så skøn. Den kan nemlig på fin vis bidrage til både børn og forældres implementering af lykkevaner via fire refleksionsøvelser. De bidrager alle til bevidsthed om, hvad der i hverdagen gør os glade, ja LYKKELIGE! (…) Jeg vil efter en travl tid gøre det til min egen lykkevane at læse Lises dejlige bog højt som godnatlæsning.”

Lykke, @lykkeiballadegade


Smukke illustrationer og fine øvelser

Arthur og Ninjabamsen indeholder smukke illustrationer og fine øvelser, der inviterer børn fra 3-8 år og deres forældre til et tiltrængt pusterum, hvor de sammen lærer om gode lykkevaner til hele livet.”

Rina Ghanoum, @rina_ghanoum

 


Den fineste bog!

“Den fineste bog. Bogen inviterer på SÅ fin og børnevenlig en måde til en snak om lykke og indre glæde!”

@mitlillerum 

 


Giv tid og plads til dialog

“Arthur og Ninjabamsen er oplagt som højtlæsning og samtalebog i børnehaver og i børnehaveklassen, men allermest vil jeg ønske, at børn og deres forældre læser den sammen – giver tid og plads til dialog.”

Lene Andersen, @skolebibliotekaren_lene


Husk at standse op i hverdagen

“Sød lille bog, der giver råd om, hvordan man skal huske at standse op i hverdagen og skabe sig nogle gode vaner. Illustrationerne støtter på fin vis fortællingen.”

Stine Veisegaard, DBC


Buddhistisk livsfilosofi i børnehøjde

“Jeg er virkelig begejstret for bogen, som er buddhistisk livsfilosofi i børnehøjde. Bogen egner sig godt fra børnehaven og helt op i indskolingen. (…) der er lagt op til nogle virkelig gode refleksioner undervejs for både store og små.”

@bogninja


Forfatter


Lise Lau Egger

Lise Lau Egger er dansk/schweizisk psykolog. Hun er uddannet i Aarhus, men har boet og arbejdet i København, Stockholm og siden 2009 i Genève i Schweiz. Hun har altid elsket bøgernes verden og bruger så meget af sin tid som muligt med en god bog i hånden – gerne placeret på bænken i køkkenet med en kop te eller mellem sine to døtre til højtlæsning. Lise ønsker at skabe søde og interaktive historier, som udruster børn (og deres voksne) til positivt at håndtere livet.  Hun debuterer med ”Arthur og Ninjabamsen – lykkevaner for børn og deres voksne”, som hun både har skrevet og illustreret.

Selv siger Lise: ”Nogle gange har vi for travlt og glemmer helt, hvordan man er lykkelig. Min mission er at hjælpe børn med at skabe vaner, som gør dem mere lykkelige.  Forskning i lykke har vist, at det er ret simple ting, vi kan gøre, for at skabe og fastholde vores lykke. Og vi kender det sikkert godt; at være til stede i hverdagsøjeblikkene, at være opmærksom på de ting ved os selv, andre og vores liv, vi sætter pris på, at være god ved os selv og andre og at fokusere på at lære i stedet for at fokusere på at “lykkes”. En af de ting, vi i hvert tilfælde kan gøre, er at læse en god historie sammen med vores barn!”