Fantus


Fantus er kendt fra serierne Minibørnene og Fantus og maskinerne, der er en del af DR’s børneunivers Minisjang. Fantus er sød, sjov og meget nysgerrig og er ligesom sin storebror, Fantorangen, en blanding mellem en elefant og en orangutang. Fantus stammer oprindeligt fra Norge og er sammen med Fantorangen og deres ven, Pivi, meget populære på NRK’s børne-tv.

Fantus’ univers er udviklet til de allermindste børn fra 0-3 år. Tempoet er roligt, illustrationerne er tydelige og i både tv-serier og i bøgerne lærer barnet en masse nye ord og begreber sammen med Fantus.

 

Bøger


Video/Film


Anmeldelser


Her er Fantus!

”Fantus er den sødeste lille lilla figur. Bogen sætter ord og billeder på de typiske ritualer og gøremål, hverdagen består af for små børn fra morgen til aften. Grafikken er computeranimeret i kraftige farver og let at aflæse. Flapperne er lette at åbne selv for de helt små. At åbne flapperne og finde ting på siderne engagerer barnet aktivt, og bogen understøtter den tidlige begrebsindlæring.”

Line Hoffgaard, DBC


Godnat, Fantus!

“Den søde lille Fantus, der har mere travlt med at finde ting end at komme i seng, er en genkendelig situation for mange forældre omkring sengetid. En kær godnathistorie for de mindste, som samtidig understøtter begrebsindlæring.”

Line Hoffgaard, DBC


Fantus og maskinerne

“Det er en sød bog for alle de små læsere, der elsker maskiner. Det fungerer godt med kombinationen af rigtige fotos og søde tegninger. Teksten er tilpasset målgruppen, og der er mange gentagelser i opbygningen af bogen. Til sidst kan man repetere navnene på de fem maskiner. Papsiderne virker holdbare.”

Marianne Agger, DBC


Fantus og dyrene på bondegården

“En fin historie med den kendte figur fra tv. Det fungerer godt med fotos af de mest kendte bondegårdsdyr indsat på en tegnet baggrund. Teksten er enkel og rettet direkte til yngre børn med sætninger som ‘Se en kalv’ og ‘Der er grisens mor’.”

Dorthe Grønbæk, DBC