Tag med en tur til stjernerne!


Spænd sikkerhedsselen og gør klar til at blive skudt ud på eventyr i rummet. Forlaget Bolden byder på faktabøger, der udforsker rummet på forskellige måder, men alle med det samme formål … at blive klogere på det uendelige univers’ gådefulde hemmeligheder!

Med billeder fra NASA og flotte illustrationer, der blandt andet kortlægger nattehimlens stjerner, får du et bedre overblik over og forståelse af det mystiske kosmos. Og med hjælp fra forskellige eksperter, blandt andet den danske astrofysiker Michael Linden-Vørnle, bliver solsystemet, galakserne, planeterne og flere kosmiske fænomener belyst på underholdende vis.

På denne side kan du finde spændende interviews, løse sjove opgaver og udfordre dig selv og familien i fakta og myter omkring rummet.

Så uanset om man vil nyde nattehimlens mysterier, udforske videnskaben bag rummet eller teste sin paratviden om astronomi, så er Forlaget Boldens bøger om rummet perfekte for den fremtidige astronaut.

Bøger


Gratis downloads


Find 5 ting, der ikke passer ind

Download her

Find vej igennem labyrinten

Download her

Find 5 fejl

Download her

Kender du svarene?

Download her

Video/Film


Anmeldelser


En guide til nattehimlen

”Det, der gør denne bog til noget særligt og anbefalelsesværdig er, at man får helt konkrete anvisninger på, hvordan man kommer i gang med at studere nattehimlen … En guide i ordets bedste forstand. Anbefales varmt!”

Inge Lykke, DBC


Rum-Atlas

”Det er en spændende og oplysende bog, som fortæller om det kendte og det lidt mindre kendte i rummet. Bogen har farverige illustrationer og fotos af de forskellige planeter og stjerner. Bogen kan bruges som opslagsbog og til faglig fordybelse.”

Stine Bille, DBC


Fantastiske fup eller fakta om rummet

”Den er interessant for den astronomi-interesserede der hygger sig med små bidder viden, og den kan bruges i en quiz.”

Therese Bjerre Ekman, DBC


Forfatter


Michael Linden-Vørnle

Michael Linden-Vørnle et af de mest kendte ansigter i Danmark, når det handler om astronomi og rumfart. Det er ofte ham, medierne tager fat i, når nye og/eller komplicerede fænomener skal forklares for befolkningen.
Til daglig arbejder Michael som astrofysiker og chefkonsulent på Institut for Rumforskning og -teknologi ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU Space). Hans forskning handler bl.a. om universets opbygning og udvikling, men også de trusler, der kommer fra rummet: udbrud på Solen, asteroider og kometer, der kan ramme Jorden, samt udfordringen med rumskrot.
Michael Linden-Vørnle er forfatter og medforfatter til flere bøger og utallige artikler om rumfart, astronomi og rumforskning. Derudover er han en flittig foredragsholder, der ofte og gerne deler ud af sin store viden om rummet og rumforskningen. Michael har fået flere priser for sin formidling.