Miffys historie


Miffy blev “født” i Holland i 1955. Da Dick Bruna var på ferie med sin familie, begyndte han at fortælle sin søn sjove historier om en opdigtet kanin. Historierne blev flere og flere, og Dick Bruna, der også var illustrator og designer, begyndte at tegne historierne. De første bøger blev udgivet i rektangulært format, men fra 1963 blev alle billedbøgerne udgivet i det kvadratiske format, som vi kender i dag. Dick Bruna skrev og tegnede mere end 120 billedbøger, hvoraf de mere end 30 har Miffy som hovedperson. Bøgerne er i dag kendt i det meste af verden og findes nu på mere end 50 forskellige sprog!

Da Miffy blev 60 år (i 2015) blev der holdt en stor Miffy-parade i Holland. Kunstnere fra forskellige lande udsmykkede hver en 180 cm høj Miffy statue. Alle statuerne blev udstillet i løbet af året og til sidste bortaktioneret til støtte for UNICEF.

I dag er Miffy meget mere end bøger – der er film, serier og masser af spændende produkter, som du kan læse mere om på Miffys officielle universer på Youtube, Twitter, Facebook, Instagram og på den officielle hjemmeside www.miffy.com.

 

Bøger


Anmeldelser


Miffys ordbog:

”Bogen er forholdsvis kort, men kan derfor være god til en overskuelig start indenfor sprogstimulering og begrebsindlæring. Den fine udskårne form er tiltrækkende og sjov, og bogen virker holdbar. Illustrationerne er enkle, med klare farver, præcis som de plejer”
Henriette Elkjær Smedebøl, DBC. 


Miffys store bog med ord:

”En flot og enkel pegebog, der vil fungere fint til at lære det lille barn nye ord og snakke om genstande fra hverdagen. Mange kender og elsker Dick Brunas Miffy, og bogen vil således også tale til forældrenes nostalgi. De store sider i kraftigt pap kan holde til en del gennemlæsninger. Illustrationerne er enkle, i klare farver”
Julie Arndrup, DBC 


Forfatter


Dick Bruna

Dick Bruna er “far” til den verdensberømte kanin, Miffy. Dick Bruna blev født i 1927 i Holland og skrev, illustrerede og designede massevis af bøger hele sit liv. De mest berømte bøger handler om kaninen Miffy, men han har også designet plakater, tegnet forsider til andre forfatteres bøger, og selvfølgelig både skrevet og illustreret sine egne børnebøger. Dick Bruna har i løbet af sin 60-årige karriere modtaget flere priser og fornemme anerkendelser. Han har altid gået op i at hjælpe andre, og han har derfor via sit arbejde som tegner og forfatter støttet mange humanitære organisationer, som f.eks. Røde Kors, UNICEF, SOS Børnebyerne og Ronald McDonald.

Han gik på velfortjent pension i 2011 og døde i en alder af 89 år i 2017.

Foto © Mercis bv

 

Dick Brunas valg af farver


Dick Bruna valgte helt fra starten næsten udelukkende at arbejde med helt specielle og lidt mere varme farver end normalt. Disse specielle farver kaldes faktisk “Dick Bruna-farver” og består af: gul, rød, blå, grøn, nogle gange brun og grå –  men aldrig lilla, som Dick Bruna slet ikke anså for at være en rigtig farve.

Når du kigger i Miffy-bøgerne er det let at genkende disse specielle farver, og det er ret imponerende, at bøgerne kan være så farverige, når de kun består af så få forskellige farver.
Du kan downloade malebogssiderne og prøve at male dem i “Dick Bruna-farver” – eller dine egne farver.