Miffys historie


Miffy blev “født” i Holland i 1955. Da Dick Bruna var på ferie med sin familie, begyndte han at fortælle sin søn sjove historier om en opdigtet kanin. Historierne blev flere og flere, og Dick Bruna, der også var illustrator og designer, begyndte at tegne historierne. I mange år levede Miffy kun hos familien, men i 1963 kom den allerførste bog med Miffy, og siden er det blevet til langt over 100 forskellige bøger om den lille, søde kanin. Bøgerne er kendte i det meste af verden og findes nu på mere end 40 forskellige sprog.

I 2000 fyldte Miffy 45 år, og den lille kanin modtog 38.000 fødselsdagskort fra børn i over 80 forskellige lande! I dag er Miffy meget mere end bøger – der er film, serier og masser af spændende produkter, som du kan læse mere om på Miffys officielle universer på Youtube, Twitter, Facebook, Instagram og på den officielle hjemmeside www.miffy.com.

 

Bøger


Gratis downloads


Anmeldelser


Miffys ordbog:

”Bogen er forholdsvis kort, men kan derfor være god til en overskuelig start indenfor sprogstimulering og begrebsindlæring. Den fine udskårne form er tiltrækkende og sjov, og bogen virker holdbar. Illustrationerne er enkle, med klare farver, præcis som de plejer”
Henriette Elkjær Smedebøl, DBC. 


Miffys store bog med ord:

”En flot og enkel pegebog, der vil fungere fint til at lære det lille barn nye ord og snakke om genstande fra hverdagen. Mange kender og elsker Dick Brunas Miffy, og bogen vil således også tale til forældrenes nostalgi. De store sider i kraftigt pap kan holde til en del gennemlæsninger. Illustrationerne er enkle, i klare farver”
Julie Arndrup, DBC 


Forfatter


Dick Bruna

Dick Bruna er “far” til den verdensberømte kanin, Miffy. Dick Bruna blev født i 1927 i Holland og skrev, illustrerede og designede massevis af bøger hele sit liv. De mest berømte bøger handler om kaninen Miffy, men han har også designet plakater, tegnet forsider til andre forfatteres bøger, og selvfølgelig både skrevet og illustreret sine egne børnebøger. Dick Bruna har i løbet af sin 60-årige karriere modtaget flere priser og fornemme anerkendelser. Han har altid gået op i at hjælpe andre, og han har derfor via sit arbejde som tegner og forfatter støttet mange humanitære organisationer, som f.eks. Røde Kors, UNICEF, SOS Børnebyerne og Ronald McDonald.

Han gik på velfortjent pension i 2011 og døde i en alder af 89 år i 2017.

 

Dick Brunas valg af farver


Dick Bruna valgte helt fra starten næsten udelukkende at arbejde med helt specielle og lidt mere varme farver end normalt. De fleste af hans bøger er derfor udelukkende trykt i disse farver; gul, orange-rød, blå, grøn, brun – og ALDRIG lilla.