Fra en 6-årig elsket hidsigprop til en hel verden af buldretrolde


Historien om Buldretrolden starter en fredelig morgen, hvor Steffi & Michael Gerharz’ datter på 6 år, blev kærligt drillet af sine store søskende, og da hun så ikke kunne åbne glasset med Nutella, blev hun rasende. Hun råbte og skreg og sad surmulende med krydsede arme ved bordet. Forældrene kunne tydeligt se, hvordan stormen rasede indeni hende – som en lille buldrende trold, men som man alligevel ikke kunne lade være med at elske. En velkendt situation for mange forældre.

Steffi og Michael gav sig straks i kast med at udvikle en krammebamse, som skulle være ligeså elskelig som deres datter – også når hidsigheden tog over! Inden længe blev de første sjove historier om Buldretrolden skrevet, og der er nu opstået et helt univers, som er både sjovt og relevant – for der er nemlig en buldretrold gemt i os alle. 

Bøger


Gratis downloads


Video/Film


Anmeldelser


Tordenvejr i maven!

Hvem kender ikke til at blive så vred, at det føles som om, der er tordenvejr i maven? Buldretrolden er en sød og temperamentsfuld trold, som mange børn sikkert kan identificere sig med. Historierne og tegningerne er skægge. Alt i alt en skøn, lille serie, der potentielt kan få mange fans.

Marianne Agger, DBC


Forfatter


aprilkind

Steffi & Michael Gerharz bor med deres tre børn i nærheden af Köln i Tyskland. Under deres label “aprilkind” designer og udvikler de historier og tøjdyr, som børn i hele verden kan læse og lege med. Idéen til Buldretrolden kom, da deres yngste datter med krydsede arme sad og surmulede og buldrede ved morgenbordet. Med stor sans for detaljen designede de en lille “vendbar” trold, som var elskelig uanset humør. De udviklede et helt billedbogskoncept, og sammen med Stephan Pricken og Barbara van der Speulhof bragte de Buldretrolden til live.

Barbara van den Speulhof

Som passioneret børnebogsforfatter, instruktør og producent af (børne-)hørespil ved Barbara van den Speulhof, at temaet vrede spiller en stor rolle i mange familier. Derfor var idéen helt oplagt med den lille trold, der ufiltreret giver udtryk for sin vrede og først gennem sine venner erfarer, hvad han har udsat dem for. Med sine humoristiske historier vækker hun Buldretrolden og hans vrede til live på en autentisk og kærlig måde – og helt uden løftede pegefingre.

Stephan Pricken

Som far til en søn kender Stephan Pricken godt til det med den store vrede. Efter en afstikker til maskinbyggeri og arkitektur studerede han til folkeskolelærer med fokus på billedkunst og derefter grafisk design i Münster, hvor han i dag bor og arbejder som freelance-illustrator. At udvikle den lille trold og hans verden, baseret på det eksisterende tøjdyr, var en uvant men spændende opgave for ham. En opgave, han har løst på fineste vis – for man kan da ikke andet end at holde af hans lille Buldretrold!