Zakiya Ajmi

Zakiya Ajmi er født i 1992. Hun er uddannet på forfatterskolen for børnelitteratur i 2020, og underviser i dag børn og unge i at skrive. Zakiya har fortalt historier, så længe hun kan huske, og hun har allerede fået udgivet en lang række bøger til børn og unge, en enkelt roman for voksne og har også skrevet teatermanuskripter.
Om hendes nye bogserie for tweens siger hun: “Med POPSØSTRE ville jeg skrive en bogserie, som jeg selv ville have elsket at læse som tween. En serie, der inspirerer til at skabe i fællesskab med andre og som behandler genkendelige og aktuelle tematikker fra ungdomslivet som f.eks. forældre, der går fra hinanden, den store forelskelse, følelsen af ikke at passe ind og at skulle finde sig selv.
Det har været enormt vigtigt for mig at skrive en serie med fire meget forskellige piger, som på hver sin måde fremstår både stærke og sårbare, og at der i sårbarheden ligger en styrke. Mit håb er, at alle, der læser bøgerne, kan finde et bandmedlem, de kan identificere sig med. Måske vil bøgerne endda inspirere læserne til selv at starte et band eller til at kaste sig ud i andre fællesskabs-projekter med venner og veninder”.

Bogserien Popsøstre udgives også i Sverige, hvor hun dermed debuterer.