Hvad er FSC-papir?

Måske har du set det lille FSC-mærke på forskellige produkter som tøj, byggematerialer, smykker, møbler, legetøj og bøger. Faktisk er FSC-mærket kendt i det meste af verden. Det er dog de færreste, der ved, at FSC står for “Forest Stewardship Council”, som bedst kan oversættes til ”Skovforvaltningsrådet”.  FSC-mærket er en sikkerhed for, at det materiale (træ), der anvendes til de forskellige produkter, kommer fra skove og andre steder, hvor skovdrift foregår forsvarligt.

Med FSC bidrager både skovejere og virksomheder til at sikre sunde skove, der er fulde af liv, til gavn for nuværende og fremtidige generationer.

FSC arbejder ikke kun for naturen, men også for menneskers vilkår i verdens skovområder. FSC er dermed med til at sikre lige stemmeret og indflydelse til sociale, miljømæssige og økonomiske interessenter. På den måde ved du, at FSC-mærket er bygget på de tre grundpiller i CSR og tager hensyn til de tre bæredygtighedsparametre i skoven – social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed.

 

FSC MIX

På mange af Forlaget Boldens bøger er der anvendt FSC MIX-papir. Du finder mærket på produkter, hvor de skovbaserede dele som eksempelvis papir er lavet af et eller flere af følgende materialer: materialer fra FSC-certificerede skove, genbrugsmaterialer og kontrolleret træ / FSC Controlled Wood. Selvom kontrolleret træ godt kan komme fra ikke-FSC-certificerede skove, mindsker det risikoen for,  at materialet stammer fra uacceptable kilder.