Hvad er FSC?

I en verden, hvor træer bliver fældet hurtigere og hurtigere, kæmper organisationen ”FSC” (Forest Stewardship Council) for, at skovdrift foregår forsvarligt. FSC-mærket er derfor din sikkerhed for, at produktet kommer fra miljøbevidst skovbrug.

Hvorfor bruge FSC-papir?

Vi bestræber os på at anvende FSC-papir, så ofte det overhovedet er muligt, og bakker op om en mere bæredygtig og ansvarlig verden. På den måde er vi med til at sikre, at fremtidige generationer også kan læse i trykte bøger og nyde en hyggelig højtlæsningsstund sammen.

Hvad er FSC-MIX?

På mange af Forlaget Boldens bøger er der anvendt FSC MIX-papir. Dette mærke kan findes på produkter, hvor de skovbaserede dele, som for eksempelvis papir, er produceret af et eller flere af følgende materialer: materialer fra FSC-certificerede skove, genbrugsmaterialer og kontrolleret træ/FSC Controlled Wood. Selvom kontrolleret træ godt kan komme fra ikke-FSC-certificerede skove, mindsker det stadig risikoen for, at materialet stammer fra uacceptable kilder.

Et skridt i den rigtige retning

Udover at sikre ansvarlig skovdrift og gode forhold for biodiversitet støtter FSC også oprindelige folk og skovarbejdere over hele verden samt udbreder demokrati og uddannelse lokalt. Så næste gang du åbner en børnebog og ser det velkendte FSC-mærke, kan du være sikker på, at det ikke kun er et symbol på sundere skove, men at det også har stor betydning for mennesker, lokalsamfund, dyreliv og vores fælles planet.

Du kan finde mere information på: FSC Danmark