Hvad gør man, når legetøjet bliver levende?


Hverdagen i den lille, kedelige by Boring bliver pludselig noget mere spændende for den 11-årige Nemo Pinkowski, da han modtager en mystisk pakke med teksten: Til ingen! Hvor peberet gror, ved verdens ende.

Der er ingen afsender, og selvom der specifikt står, at pakken ikke må åbnes, er det lige nøjagtig, hvad Nemo gør …

I denne hæsblæsende og sjove serie dukker der i hver bog en ny pakke op med et stykke legetøj, som Nemo, Frede og Oda i en fart må få forenet med sin ejer. Ikke nok med at legetøjet bliver levende, det udløser også et mærkværdigt vejrskifte, så vennerne havner i et kapløb mod tiden i snestorm, skybrud, buldermørke og hedebølge. Hver gang må vores hovedpersoner tænke kreativt og træde i karakter for at genoprette roen i Boring. Det er ikke altid lige nemt … men det er sjovt!

En skøn serie fuld af spænding, humor og levende legetøj!

Bøger


Gratis downloads


Gratis lytteprøve

Download her

Gratis læseprøve

Download her

Anmeldelser”Et par virkelig sjove og spændende bøger for alle, der kan lide søde monstre.”
Martin W. Hansen, DBC

”Serien består med de tre S’er: Skør, Sjov og Spændende!”
Arthur, 9 år”Jeg kan godt lide humoren, og den måde historien udvikler sig for både børn, voksne og Yeti. Og lige som alt er godt igen, kommer der en ny pakke med et slimet indhold … Anbefales til mellemtrinnet, har lidt af det hele: humor, venskab og spænding.”
Lene Andersen, @skolebibliotekaren_lene


Forfatter


Charlotte Habersack

Da Charlotte Habersack fyldte syv år, satte hun sig ved sin mors skrivemaskine og begyndte at skrive en bog. Og derefter holdt hun ikke op igen!

Hun har skrevet en del filmmanuskripter og en masse børnebøger. Herhjemme er hun mest kendt for den sjove og spændende serie om legetøj, der bliver levende: MÅ IKKE ÅBNES!

Fréderic Bertrand

Fréderic Bertrand er uddannet illustrator og animator. I dag bor og tegner han i Berlin. Han lader gerne både drillesyge yetier, bidske vampyrer og blege skeletter flytte ind hos sig. I årevis har der stået en pakke uden afsender på hans tegnestue. “Må ikke åbnes!” står der på pakken … Så det gør han selvfølgelig ikke!

Hvem er hvem i Må ikke åbnes?


Nemo – Nepomuk Pinkowski

Eventyrlysten og vild med frysepizza og chokoladekiks. Nemo er egentlig ret tilfreds med at modtage alle de mystiske pakker uden afsender, for så sker der endelig noget i sovebyen Boring.

Frede – Frederik Kock

Fornuftig, lidt forsigtig og Nemos bedste ven. Frede har tilbragt mange timer sammen med sin mormor og bruger derfor udtryk som ”milde Moses” og ”hold da helt kaje”.

Oda – Oda Delphine Mandelsteen

Opfindsom, klog og altid klar med en kreativ løsning på en udfordring. Oda er et uundværligt blad i trekløveret: Nemo, Frede og Oda.

Yeti – Den afskyelige iskriger
En hurtigvoksende yeti, som elsker at blive kløet på maven og spise pizza Margherita – eller ’Garita’, som Yeti siger, da den ikke taler helt rent. Yetis værste fjende er Bjørnekrigeren Arkas, grrr!

Slimo Superslim
En neongrøn, pruttende slimklat, som kaster sin kærlighed på Oda og kalder hende for ’moar’. Slimo trives bedst i fugtige omgivelser, og dens slim viser sig at have helende kræfter.

Vampyrinja
Tøj, makeup og en sort kat er den smukke vampyrdukkes faste tilbehør. Vampyrinja er vild med rød saft og YouTube-tutorials.

Drago
En prægtig, ildspyende drage med farverige, skinnende skæl på maven – og vokseværk! Rå løg er Dragos yndlingsspise, og mon ikke dens magiske spyt kan komme de tre venner til undsætning …

Magic
En selvfed, men magisk enhjørning, der kan opfylde ønsker ved at bøvse bobler med den klæbrige Boblebrus-sodavand. Synes selv han er den flotteste og bedste til stort set alt – også til at være borgmester i Boring!