En ny og magisk måde at fortælle historier på!


Sæt jer godt til rette, lad dørene gå op og nyd historien, der bliver vakt til live i form af en fortælleteater-forestilling …

Boldens Fortælleteater er højtlæsning for børn på en helt ny måde. Fortælleteatret kombinerer litteratur og teater og gør højtlæsning til en udadvendt og magisk oplevelse. Du vil opleve, hvordan børnene engageres og fascineres af den mundtlige fortælling, som du læser højt, mens de kan se de store billeder fra historien i det fysiske teater.

Fortælleteatret gør det muligt at holde fokus på historien og tilskuerne samtidig. Det er en oplagt fortælleform til børn i børnehave- og indskolingsalderen, og teatret egner sig som pædagogisk redskab til den levende historiefortælling – både til højtlæsning i hverdagen, workshops, sprogudvikling og meget mere for større og mindre børnegrupper.

Læs mere om Fortælleteatret og køb dit eget teater her.

Kunne du også tænke dig at få besøg af Boldens Fortælleteater? Book en forestilling med en professionel skuespiller og oplev en sjov og magisk historiefortælling, hvor børnene inviteres til at deltage med spørgsmål og dialog. Forestillingen fungerer også som introduktion og inspiration til, hvordan du som pædagog, lærer eller litteraturformidler selv kan bruge Fortælleteatret.

Læs mere om booking her.

Bøger


Gratis downloads


Booking af forestilling

Download her

Din egen Fortælleteater-plakat

Download her

Video/Film


Anmeldelser


Stor anbefaling herfra!

“At vise teater kan noget andet end at læse en bog. Det er højtideligt og forventningsfuldt at sidde bænket foran dette fine teater og modtage en historiefortælling. Der bliver lagt op til mange gode samtaler med tilskuerne. Stor anbefaling herfra.”

Jeanne Nielsen, pædagog i børnehaven Byggeren i Tårnby


Fortælleteatret sparker døren ind til et univers af nærvær

”Fortælleteatret sparker døren ind til det univers, vi bibliotekarer så gerne vil have børnene besøger igen og igen. Når fortællingen griber barnet og fører det ind i fantasiens rum, så opstår der de fineste små øjeblikke af fortættet nærvær.”

Børnebibliotekar, Hillerød Bibliotek


En mindeværdig oplevelse

”Det var en rigtig god oplevelse for såvel børn som voksne. Børnene har efterfølgende snakket meget om forestillingen.”

Pædagog, Herning Bibliotek


Hygge med Leopold

”Det var en super hyggelig forestilling, hvor især fortællingen om Leopold greb børnene.”

Kulturformidler, Asnæs Bibliotek


En gribende oplevelse

”Børnene var fanget ind helt fra starten. De var spørgelystne og nysgerrige. Jeg fik en fornemmelse af, at de bedre kunne slappe af i oplevelsen, fordi fortælleteateret skabte en scene. Børnene havde hele tiden illustrationerne at se på.”

Bibliotekar, Vollsmose Bibliotek


Interaktiv underholdning

”Det var meget underholdende og inspirerende. Børnene var med i fortællingen og kunne supplere fint med deres egen viden.”


Bibliotekar, Ballerup Bibliotek 


Tips til arbejdet med Fortælleteatret


Boldens Fortælleteater kan bruges på utallige måder – ud over den helt oplagte, nemlig den levende højtlæsning.

Prøv også disse idéer:

1. Tegn og digt din egen historie

Udlever blanke A3-ark til børnene og lad dem digte og tegne deres egen historie. Lad dem opføre deres historie i Fortælleteatret for hinanden i mindre grupper eller for alle.

2. Færdiggør historien
Find på begyndelsen og midten af en historie og lad derefter børnene finde på en afslutning på historien, som de skal tegne og digte og fremføre i Fortælleteatret.

3. Brug Fortælleteatret til dialogisk læsning
I dialogisk læsning er fokus på samtalen mellem dig og børnene. Her inddrager oplæseren børnene undervejs i historien og gør dem til en aktiv del af historien. Giv dig god tid til oplæsningen og hold pauser undervejs for at tale om det, der sker i historien. Forklar ord, spørg til handlingen, karakterens adfærd og giv børnene mulighed for selv at byde ind med egne erfaringer. Når historien er færdig, kan I tale om historien og dens tema eller bruge historien som afsæt til lege og aktiviteter.

4. Inddrag rekvisitter/artefakter i din oplæsning
Find legetøj og rekvisitter, som har tråde til historien, ord og udtryk, I støder på. Det kan være figurer, dyr eller genstande, som understøtter ord og begreber i fortællingen. Brug rekvisitterne undervejs i din oplæsning og til at genfortælle og tale om historien efterfølgende. Lad endelig børnene holde, røre og føle på tingene.

5. Dramatisk oplæsning
Læs historien igennem et par gange, inden du skal fremføre den, og find på stemmer til karaktererne. Brug gerne hele kroppen (bevægelser, lyde og mimik) til at understøtte fortællingen. Det kan være alt fra at trampe, hvine, hoppe og bruge ansigtsmimik til at signalere glæde, vrede, overraskelse osv. Du kan også finde noget passende musik og bruge det som underlægningsmusik til at sætte en stemning for historien: Fuglefløjt, dyr på bondegården, rislende vand, regnvejr, bølgeskvulp. Børnene vil opleve, hvordan du bruger stemmen og kroppen til at frembringe en stemning. Lad endelig børnene prøve selv at dramatisere handling, sindstilstande og situationer fra historien efterfølgende.

6. Højtider og mærkedage
Brug Fortælleteatret, når I skal snakke om højtider og mærkedage. Tegn på blanke A3-ark – alt efter temaet: Det kan være at byde et nyt barn velkommen i børnehaven/klassen til en snak om jul, Eid, fastelavn og halloween, fødselsdage, ferier og overgange eller et tema, som I er optaget af.