Baggrunden for bogen


I 2018 blev der officielt født lidt under 400 børn ved hjælp af donoræg i Danmark. Det er dog kun de danske behandlinger, der er registreret, så formodentlig er tallet langt højere, da rigtig mange tager til udlandet for at få ægdonation.

Når man bliver gravid via ægdonation, har de fleste prøvet at få børn ad andre veje i mange år. Det betyder, at graviditeten ofte bygger på mange skuffelser, sorg og angst for at miste – men naturligvis også den store glæde, når det lykkes. Derudover kan det være svært for barnet at spejle sig i de mange hverdagsfortællinger, der oftest lægger op til, at et barn er blevet til af sine to forældre. Historien “Den lille høne og guldægget” skal være med til, at donorbørn, adoptivbørn og andre, som ikke er kommet til verden på den mest almindelige måde, kan se, at de ikke er alene, og at de er ønsket mere end noget andet.

“Den lille høne og guldægget” er forfatterens fortælling til sin egen søn og til alle andre børn, der er i en lignende situation. Det er en fortælling om, hvordan man kan være så ønsket, at ens forældre vil gå til verdens ende for at få én.

Bøger


Gratis downloads


Malesjov i hønsegården

Download her

Video/Film


Forfatter


Dorte Rudi Andersen

Dorte Rudi Andersen har skrevet flere fagbøger, men med “Den  lille høne og guldægget” har Dorte nu debuteret med sin første børnebog. Efter at være blevet mor ved hjælp af ægdonation, savnede hun fortællinger, som hendes søn kunne spejle sig i, når hun skulle fortælle, hvordan han var kommet til verden. Og når den gode og relevante historie mangler, må man kaste sig ud i selv at skrive den – og det gjorde Dorte heldigvis.

Som psykoterapeut og konsulent har Dorte i over 20 år beskæftiget sig med børns udvikling og pædagogisk praksis. Hun er derfor stærkt optaget af, hvordan netop de gode fortællinger kan være med til at udvide børns selvforståelse og viden om verden. Samtidig holder hun selv mest af de fortællinger til børn, der også taler til den voksne. Når litteraturen ikke kun giver mening for barnet, men også for den voksne, er det langt nemmere at få skabt et fælles sted at mødes, der hvor virkelighed og fantasi smelter sammen – og dermed er grundlaget også lagt for en god snak med barnet.

Michael B. Bastholm

Michael B. Bastholm er illustrator og grafisk designer. Han har siden 2005 arbejdet professionelt med visuel kommunikation. Historien og budskabet er omdrejningspunktet, men altid tilsat en god portion fantasi.

I dag fokuserer han primært på både at skrive og illustrere til børn. ”Det handler om fantasi. At kunne skabe et rum, som overrasker, forandrer og forundrer. Jeg vil gøre verden større og give børn rum til at tænke, drømme og vokse – eller måske bare få dem til at grine.”